Honeycomb paneler

honeycombHoneycomb-paneler tillverkas genom att pappskivor limmas på ett lager av honeycomb-kartong underifrån och ovanifrån. Vi tillverkar honeycomb-paneler med följande tekniska parametrar:

  • Längd: upp till 2 500 mm
  • Bredd: från 10 mm till 800 mm
  • Höjd: från 10 mm till så högt som det krävs
  • Cellstorlek: 14 mm, 21 mm eller 27 mm

Vid tillverkning av honeycomb-paneler använder vi vårt egna honeycomb-kartong och återvunna pappskivor i tjockleken 300 g/m².

Användningsområden för honeycomb-paneler

honeycomb kartongpaneler

Det finns många användningsområden för honeycomb-kartongpaneler. Materialets användningsområden ökar kontinuerligt.

För det första: honeycomb-paneler kan användas som fyllnadsmaterial i innerdörrar eller vid möbeltillverkning. Fördelarna med detta material jämfört med de traditionella är: lägre vikt, minskat avfall, miljövänlighet samt bra värme- och ljudisolering. Den färdiga möbeln får ändå tillfredsställande styrka och tålighet. Vi kan erbjuda honeycomb-paneler i standardutförande direkt från lagret. Dessa paneler är perfekt anpassade för dörrtillverkning med storleken 2 000x800x33 mm.

För det andra: honeycomb-paneler är vida använda i olika förpackningslösningar. Honeycomb-paneler används som fyllnadsmaterial vid varutransporter. Enastående styrka och miljövänlighet gör att honeycomb-panelerna aktivt konkurrerar ut andra ersättningsmaterial på denna marknad. Ett exempel är möbelindustrins flaggskepp, IKEA, som byter till honeycomb-paneler för sina produkters förpackningsbehov.

Honeycomb-paneler

honeycomb paneler honeycomb-paneler

Leave a Comment